Előfizetői tartalom

Itt az újabb ezermilliárd dolláros cég

Portfolio
Az elmúlt hónapokban sorra dőltek a rekordok a világ tőzsdéin, ahogy egyre magasabbra kúsztak a részvényárfolyamok, úgy került egyre több cég közel ahhoz, hogy belépjen az ezermilliárd dolláros piaci értékű tőzsdei vállalatok táborába. Az elmúlt hetek emelkedésével most a Google anyacége, az Alphabet került be az elit klubba.

Az Apple kapitalizációja már 2018 augusztusában meghaladta az ezermilliárd dollárt, az Amazoné 2018 szeptemberben lépte át ezt a küszöböt, tavaly áprilisban a Microsoft is belépett az elit klubba, tavaly decemberben pedig tőzsdére lépett a Saudi Aramco, amelynek a piaci kapitalizációja nem csak az ezer, hanem rögtön a kétezer milliárd dollárt is meghaladta. Azóta kicsit átalakult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés