Előfizetői tartalom

Miközben az EU rákapcsolna, Magyarország nem sietné el a klímaharcot

Részleteiben több érdekes módosítást is tartalmaz a kormány által csütörtökön nyilvánosságra hozott Magyarország Nemzeti Energia- és Klímaterve (NEKT), nagy vonalaiban azonban megfelel a csaknem egy évvel korábban megismert első változatnak. A NEKT első változatával az Európai Bizottság több okból sem volt elégedett, az abban vázolt vállalások mértékét éppúgy kevesellte, mint a megvalósítással kapcsolatos részleteket. A most megismert végleges változat ugyan mindkét téren hoz némi előrelépést, azonban kétséges, hogy mennyiben nyeri el az EB tetszését.

A közel 300 oldalas dokumentum ugyan tartalmaz számszerű célkitűzéseket, ugyanakkor kiemeli azt, a kormány részéről az EU felé korábban számos alkalommal hangoztatott álláspontot, miszerint Magyarország számára konkrét vállalásokat tenni csak az eszközök és a költségek pontos számbavételét követően lehetséges. A NEKT bevezetőjében a kormány, illetve a tervet kidolgozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés