Előfizetői tartalom

Greta azonnal kivégezné az olajcégeket, de Trump megmentheti őket

Portfolio
A héten Davosban igencsak két tűz közé szorultak a nagy olajtársaságok, ugyanis Greta Thunberg a fosszilis üzemanyagok felhasználásáank azonnali felfüggesztését követelte, ezzel szemben Donald Trump pedig bátorítja a szénhidrogének felhasználását. Ezzel párhuzamosan európai olajcégek élen járnak a zöldülésben, míg amerikai társaik igencsak lemaradóak, nem is beszélve arról, hogy amennyiben Ázsiát és Afrikát nem sikerül érzékennyé tenni az üvegházhatású gázok kibocsátása kapcsán, addig az európai intézkedések hatásai eltörpülhetnek globális szinten.

Greta vagy Trump? A héten a svájci Davosban két tűz közé szorultak az olajcégek, ugyanis Greta Thunberg a fosszilis operáció azonnali felhagyására buzdította a világot, ezzel szemben Donald Trump viszont éppen ellenkezőleg az olaj és a gáz fontosságát hangsúlyozta a gazdaságban. A nagy olajtársaságok lényegében csapdahelyzetbe kerültek, ugyanis ahhoz hogy ambiciózus befektetéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés