Előfizetői tartalom

Szakad az olaj, ki tudja hol áll meg

Portfolio
Újabb 2 százalékos esésben tartózkodik az olaj árfolyama, amellyel idén már több mint 10 százalékot veszített értékéből a fekete arany, mindezt annak ellenére, hogy még az iráni-amerikai geopolitikai viszályok is tarkították év elején a képet. Fél a piac a koronavírus radikális elterjedésétől, mely jelentősen visszavetheti a globális olajkeresletet.

Az olaj folytatta lejtmenetét ma hajnalban, mellyel már az elmúlt hét napban több mint 8 százalékot esett az árfolyama. Az árfolyam hanyatlását a koronavírus keresletcsökkentő hatásának tulajdonítják elsősorban a piaci kommentárok. Terjed a vírus, globálisan már 2800 fertőzött esetet tartanak nyilván, és már 80 halálos áldozatot követelt az új gyilkos kór. Több mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés