Előfizetői tartalom

Magyarországon árulta el a brit kormány kiberbiztonsági guruja, milyen a tökéletes jelszó

Portfolio
Azt gondolod, hogy feltaláltad a tökéletes jelszót? Pillanatok alatt feltörheti egy rutinosabb hacker vagy egy egyszerű algoritmus. 2020-ra rengeteget változott a kiberbizonság: még aktívabbak az állami szereplők, okosabbak a hackerek és gyakran már egy papírra leírt jelszó is biztonságosabb lehet, mint egy digitálisan tárolt megoldás.

Sok ember úgy gondolja, hogy nagyon okos jelszót választott, de valójában rengetegen választanak hasonló jelszó-kombinációkat világszerte – ismertette Dirk Yoni Danino-Forsyth, a brit miniszterelnöki kabinetiroda munkatársa budapesti látogatása során. A szakember kitért arra, hogy milyen egy jó és egy rossz jelszó is: ismertette, hogy semmivel nem vagyunk beljebb, ha egy nemzeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés