Előfizetői tartalom

Tarol a koronavírus: gyárak álltak le, Burger Kingek, Ikeák és Starbucksok zártak be hetekre

Portfolio
Világszerte szenvednek a vállalatok a koronavírus hatásaitól és nem az a legfájdalmasabb, hogy üzleteket kell bezárni Kínában több hétre, de a gyárak is állnak, a légiközlekedés akadozik, ami súlyos következményekkel jár az ellátási láncokra. Nem csoda, hogy nyomás alá kerültek a részvénypiacok is. A Reuters összeszedte, hogy melyik globális nagyvállalatot mennyire érinti eddig a járvány.

Apple Az amerikai technológiai óriásnak több beszállítója van Vuhan környékén, ahonnan a járvány kiindult és amit eddig a legsúlyosabban érintett. A gyárak legkorábban február 10-én nyithatnak ki az eredetileg tervezett január végi időpont helyett, ami miatt elképzelhető, hogy a cég legfontosabb terméke, az iPhone gyártása nem a tervek szerint alakul. Emellett üzleteket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés