Előfizetői tartalom

Fókuszban a klímavédelem, fokozódik a nyomás az energiacégeken

Portfolio
A világban egyre inkább zöldülnek be az óriásvállalatok, már egyre cikibbnek számít, ha egy társaság nem klímasemleges, és ez különösen igaz az energiatársaságokra. Miután az Európai Beruházási Bank már nem támogat új fosszilis projekteket, így az energiaszektornak már jóval nagyobb a tét annál, mint pusztán marketing célokra használni a világban hódító zöld tendenciát. Egy nagy energetikai átalakulásnak lehetünk szemtanúi, azonban ebből a kényszerből nyertesként is ki lehet jönni.

Hamarosan elfogadásra kerülhet az Európai Zöld Megállapodás (European Green Deal), melynek értelmében 2050-re karbonsemlegessé válhat az Európai Unió, sőt hamarosan egy másik jogszabályban pedig arra tesz majd javaslatot, hogy 2030-ra ne 40%-kal, hanem legalább 50%-kal, de 55%-hoz közeli mértékben kelljen csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátást az 1990-es szinthez képest....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés