Jeff Bezos
Üzlet

Jeff Bezos már több mint 1200 milliárd forint értékben adott el részvényeket

Portfolio
Jeff Bezos alig néhány nap leforgása alatt 4,1 milliárd dollár értékű (több mint 1200 milliárd forint) Amazon részvényt értékesített, a Bloomberg által megszólaltatott szakértők szerint elképzelhető, emögött részben az Amazon vezérének válása húzódhatott meg.
Hasonló témákról lesz szó a Portfolio március 10-ei IWS konferenciáján! Részletek itt:

Jeff Bezos Amazon részesedése szinte alig változott az elmúlt évtizedben, most azonban a fordulat jelei látszanak, miután a szabályozói bejelentésekből kiderült, hogy az Amazon vezére egy előre elrendezett kereskedési terv részeként január 31. és február 6. között 4,1 milliárd dollár értékű (több mint 1200 milliárd forint) Amazon részvényt értékesített.

Mindez a legnagyobb hétnapos eladási tranzakciót jelenti a vállalatvezetők között a Bloomberg Billionaires Index adatai alapján. Jan Korum, a WhatsApp társalapítója 2016-ban 4 milliárd dollár értékben adott el Facebook részvényeket, ami azonban hónapokig tartott. Laurene Powell Jobs 2016-ban több mint 6 milliárd dollárnyi Disney részvényt értékesített, bár ez nem egy kereskedési terv részeként történt.

Mindez jelentős fordulatot jelent Jeff Bezos számára, miután a cégvezér éveken át visszafogta részvényeladásait. Elképzelhető, hogy Bezos idei, növekvő ütemű részvényeladásai mögött a tavalyi válása húzódhatott meg. Jeff és MacKenzie Bezos válásával kapcsolatban elérhető szabályozói dokumentumok alapján tudható, hogy Jeff Bezos megtartotta a közös Amazon-részesedésük 75 százalékát, és a Washington Postban fennálló érdekeltségét, valamint a Blue Origin nevű űrhajós startupját. A Bloomberg által idézett jogászok szerint elképzelhető, hogy a pár a vagyon ilyen egyenetlen mértékű felosztása miatt készpénzes kifizetésben egyezett meg.

Az Amazon vezérének emellett más kiadásai is vannak, Bezos számára nagyjából évi egymilliárd dollárba kerülhet a Blue Origin cége, emellett az óceán mindkét partján rendelkezik ingatlanokkal, sajtóértesülések szerint mostanában egy mega-rezidenciára vadászik Los Angelesben, emellett a művészetek felé is kacsintgat.

Az Amazon kedden 0,8 százalékkal került feljebb, míg a társaság részvényárfolyama idén 16,4 százalékot erősödött.

Címlapkép forrása: Arif Hudaverdi Yaman/Anadolu Agency via Getty Images

Koronavírus
Buffett
koronavírus
amerika_valasztas_demokrata_elovalasztas_usa
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
velenceikarneval