maszkok_kina
Üzlet

Bejelentették, hogy maszkokat fognak gyártani, elszállt a cég árfolyama

Portfolio
129 százalékot száguldott egyetlen nap leforgása alatt a billentyűzeteket gyártó hongkongi cég, a Ta Yang Group árfolyama, miután a társaság bejelentette, hogy maszkokat fog ezentúl gyártani. A koronavírussal kapcsolatos hírek közepette ennek nagyon megörültek a befektetők.

Egy hongkongi vállalat, amely eddig billentyűzeteket gyártott, úgy döntött, hogy mostantól maszkokat is készít. A Ta Yang Group Holdings 5 millió darab arcmaszkra kapott megrendelést egy kínai állami bizottságtól a koronavírus járvány közepette, de további megrendelésekre is számít. Mivel eddig nem gyártott maszkokat, így most egy shenzeni technológiai vállalattal működik majd együtt.

A Ta Yang 2012 és 2018 között folyamatosan veszteségesen működött, de a befektetők azt remélik, hogy a maszkgyártás segíthet a cégen, a koronavírus kitörése miatt ugyanis nagy hiány alakult ki a maszkokból.

A Ta Yang részvényei 129 százalékot száguldottak a mai kereskedésben, 0,63 hongkongi dollárra, ahol 2018 novembere óta nem járt az árfolyam. 62 millió darab részvény cserélt ma gazdát, ami a 275-szöröse az elmúlt három hónap átlagos napi forgalmának.

Nem a Ta Yang volt az egyetlen részvény mostanában, ami nagy árfolyamemelkedést produkált azt követően, hogy maszkok gyártásába fogott. A Moody Technology 220 százalékot száguldott kedden a bejelentését követően, az eddig játékokat gyártó Kin Yat Holdings 18 százalékot, a női ruházati termékeket gyártó Veeko International árfolyama pedig 79 százalékkal ugrott meg csütörtökön, miután közölték, hogy gyáraikat átállítják maszkok készítésére.

(Bloomberg)

Címlapkép: Getty Images

koronavírus coronavirus virus
koronavírus vírus maszk
Goldman: 10% az esélye egy 2020-as recessziónak
piramis
kézmosás
trader lány
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti webinárium
A kezdőket gyakran megrémíti a volatilitás, pedig az előnyünkre tudjuk fordítani.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronavírus coronavirus virus