FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Radikális átalakulás előtt áll a hazai napenergia termelés támogatása

Portfolio
Az Európai Unió éghajlat-politikai célkitűzéseinek részeként elindított, megújuló erőforrásokból előállított energiatermelés nagyvonalú támogatási rendszert eredményezett, amely Magyarországon is látványos beruházásokat indított el a napenergia termelés széleskörű elterjesztésére. Az állam azonban belenyúlt a támogatási rendszerbe, ami átrendeződést indíthat el piacon.

A korábbi, úgynevezett KÁT rendszerben, a naperőműveket létesítő befektetők komoly kedvezményeket kaptak a hagyományos termelőkhöz képest, mind a termelt energia értékesítése, mind az erőműveik üzemeltetése terén. A piacon – akár napi áron – történő értékesítés helyett az állam egy garantált, évente indexált átvételi árat biztosít a megtermelt energiára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés