koronavirus debrecen laz
Üzlet

Koronavírus: megszólalt a debreceni repülőtér az elhibázott lázmérésről

Portfolio
A Debreceni Nemzetközi Repülőtér reagált értesülésünkre, mely szerint rosszul mérhették a koronavírussal esetleg kapcsolatba került leszálló utasok testhőmérsékletét.

Mint korábban beszámoltunk róla, egy hétfőn éjszaka Milánóból Debrecenbe érkező repülőgépen a kötelező ellenőrzésnél a hőmérők 32-33 fokos testhőmérsékletet mutattak ki. Helyszíni forrásunk szerint az utasokat ennek ellenére minden további nélkül átengedték. Forrásunkat megkereste a forgalmazó, aki szerint a mérések hibásan zajlottak. 

A Debreceni Nemzetközi Repülőtéren végzett koronavírus-vizsgálattal kapcsolatban megjelent cikkünkre reagálva a következő közleményt adta közre (a cikkünk megjelenése előtti megkeresésünkre nem reagáló) repülőtér: 

2020. február 25-én 00:15 órakor a menetrend szerinti milánói járat utasait a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet munkatársai vizsgálták meg, amelyhez több különböző típusú hőmérő eszközt használtak.

Amikor a jelenlévő orvosok látták, hogy az egyik ott használt műszer dekalibrált, rossz értéket mutat, annak használatát befejezték és a másik, helyes értékeket mutató eszközt használták tovább.

A gép összes utasát és a személyzetét megvizsgálták, állapotukról adatlapot vettek fel, amelyen rögzítették a hőmérsékletüket is. A mai napon minden érintett utassal telefonon is felvették a kapcsolatot és meggyőződtek arról, hogy senki sem lázasodott be hétfő óta.

Összegezve tehát a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren az előírásoknak megfelelően zajlott a vizsgálat - írják a közleményben. 

Kép: Stiller Ákos/Bloomberg via Getty Images

Még mindig jó befektetés? - Elképesztően sokan választják az Airbnb-t Budapesten
Frankfurti tőzsde
koronavírus covid-19 járvány orvos
forint és euro
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Frankfurti tőzsde