Előfizetői tartalom

Vér és könnyek, történelmi zuhanás a magyar tőzsdén

Portfolio
A cím első ránézésre erősnek tűnhet, de tényleg ritka nagy eséssel indult a nap a magyar tőzsdén. A blue chipek kivétel nélkül nagyot estek, ráadásul történelmi léptékben is jelentős mértékben. A BUX mai esése benne van a 15 legnagyobb napi esésben, az OTP reggeli zuhanásával a top 25-be került be, míg a Mol történetének 5. legnagyobb esését láthattuk reggel, a Richter is nagyot esett azonban a mai esésével csak az 50 legnagyobb napi esésbe került be.

A cím utalás egy klasszikus, még 2002-ben írt portfoliós piaci összefoglalóra. Nagy eséssel nyitott ma a magyar tőzsde, a BUX 8,5 százalékos mínuszban is járt. Ha a kereskedést így fejezte volna a be magyar részvényindexek, akkor historikusan a 14. legnagyobb esésről beszélhettünk volna. Legutoljára egyébként 2008. 10. 16-án zuhant ekkora mértékben a BUX, a zuhanás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés