Előfizetői tartalom

Szerdától újabb jelentős benzinár-csökkenés jön a hazai kutakon

Portfolio
A világ nagy kőolajkitermelői márciusi eleji találkozójukon nem tudtak egymással megállapodásra jutni a kitermelés csökkentéséről, ráadásul Szaúd-Arábia árháborúba kezdett, továbbá az olajkereslet is jelentősen csökken, amelyet követően közel harminc éve nem látott zuhanás jött az olajárban. Az olajár jelentős esése a hazai üzemanyagárakra is hatással van, szerdától ismét nagyot csökken a benzin ára a kutakon, a benzinár 10 forinttal csökken majd, míg a gázolaj ára szerdán nem változik.

A nagy kőolajtermelő országok március elején tartott, bécsi ülésükön nem tudtak megegyezésre jutni a kitermelés csökkentéséről, ráadásul Szaúd-Arábia árháborút indított, minderre reagálva az olajár közel harminc éve nem látott mértékben zuhant. Emellett érdemes kiemelni, hogy egyrészt továbbra sem enyhül a szaúdi-orosz olajháború, másrészt pedig a koronavírus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés