Narancslé
Üzlet

Egészség a koronavírus alatt - Valósággal felrobbant egy élelmiszer ára

Portfolio
A narancslé határidős árfolyama nagyot emelkedett, miután a vevők az egészséges termékek felé fordulnak a koronavírus járvány idején, a megugró kereslet mellett a kínálati oldal számára a szállítási korlátozások és járvány megfékezése érdekében hozott, más intézkedések is problémát okoztak.

Nagyot emelkedett a narancslé határidős árfolyama, miután a vásárlók a koronavírus járvány közepette az egészséges termékek felé fordulnak, a kereslet növekedése mellett a kínálatra a szállítási korlátozások mértek csapást, miután a termelők a szállítási problémákkal  küszködnek.

Egy elemző szerint a koronavírus járvány kitörése a narancslé esetében mind a keresleti, mind a kínálati oldalt is befolyásolja, az immunerősítő hatása miatt a termék iránt megugrott a kereslet, míg a légiszállítás korlátozása miatt a termék piacra juttatása is nehezebbé vált. A kínálati oldalon problémát jelent a kevés munkavállaló is, miután az ültetvényeken a koronavírus járvány miatt is többek között az egymástól való távolságtartást is bevezették.

A narancslé határidős jegyzése 2015 októbere óta nem emelkedett ekkorát, míg eközben a londoni tőzsde a múlt hónapban több mint tíz százalékot esett, míg a Dow több mint tizenhat százalékot esett. Egy elemző szerint a határidős árfolyam megugrása után a boltokban is emelkedhet a narancslé ára, mivel a narancslé előállítók gyorsan áthárítják majd az áremelkedést a szupermarketekre és más vevőkre is.

(BBC)

Címlapkép forrása: Getty Images

orban varga penzugyi akciocsoport koltsegvetes
koronavirus
maradj ottho
sebastian kurz ausztria
koronavirus franciaorszag
traders
tanker_olaj_shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
Online előadás
Piaci trendeket és extrém árfolyammozgásokat azonosítunk.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavirus