Előfizetői tartalom

Brutális mennyiségű részvényt önthetnek a piacra a hatalmas állami olajalapok

Portfolio
A hatalmasra duzzadt állami vagyonalapok, melyeket jellemzően olajtermelő országok működtetnek, óriási részvényeladók lehettek az elmúlt hónapban, és még lehetnek is. A szakadó olajárak miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy még a vagyonuk is drasztikusan csökkenjen, így egyfajta veszteségminimalizáló magatartást tanúsíthatnak.

A nagy olajtermelő nemzetek állami alapjai, elsősorban a közel-keletiek és afrikaiak elemzői becslések szerint akár 225 milliárd dollárnyi részvényeladást is okozhatnak a piacon, mivel ezen államok költségvetései hatalmas bevételkiesést szenvedtek el a koronavírus gazdasági hatásai és a romokba dőlt olajárak miatt. A JP Morgan szerint a világ nagy állami befektetési alapjai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés