Előfizetői tartalom

Megtörtént az elképzelhetetlen, már van, ahol negatív az olaj ára

Portfolio
A kis elszigetelt kőolajtermelők már fizetnek azért, hogy vegyék meg tőlük az olajat, ebből is látszik, hogy nem mindennapi időket élünk. Az elmúlt több mint száz évet tekintve sohasem látott mértékben esett a kőolajfelhasználás a világban, a koronavírus következtében hozott utazási korlátozások minden eddigi rekordot megdöntöttek. Mindeközben Szaúd-Arábia és Oroszország áprilistól növelni kívánják olajtermelésüket. Az autósoknak mindez jó hír, év eleje óta több mint 100 forinttal esett a benzin ára a kutakon.

Feje tetejére állt a világ, az olajtermelők fizenek a vevőknek Az amerikai Wyoming államban termelt kőolaj esetén már megtörtént az a fura és igen szokatlan dolog, hogy a termelő fizet a vásárlónak azért, hogy vegyék át tőle a nyersolajat, azaz negatívba fordult a kőolaj ára. A wyomingi típusú olaj egy sűrű fajta, melyből jellemzően bitument készítenek. Amint azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés