Előfizetői tartalom

Három hét alatt duplázni a magyar tőzsdén? Mi folyik a hazai részvényeknél?

A globális koronavírus-járvány miatt idén rég (sok szempontból soha) nem látott esés söpört végig a világ tőzsdéin, sajnos a magyar tőzsde inkább alulteljesítő volt. Március közepén viszont mélypontot ütöttek a részvénypiacok, a nemzetközi tőkepiaci hangulatjavulással és a körvonalazódó magyar koronavírus-mentőcsomaggal megtámogatva meredeken emelkedett a hazai részvények árfolyama is, és elsősorban nem is a nagyoké, hanem inkább a közepes és a kisebb kapitalizációjú vállalatok részvényeié. Persze vonzó az 50-70 vagy több mint 100 százalékos hozam néhány hét alatt, de távolabbról nézve volt honnan emelkedni, a legtöbb papírnál továbbra sem beszélhetünk trendfordulóról. Megnéztünk, hogyan teljesített néhány hazai részvény a tőzsdei felpattanásban, és milyen szintekre érdemes figyelni, ha folytatódik az emelkedés.

Mire ez a nagy felpattanás? Bár a globális járvány még korántsem csengett le (sőt, vélhetően még hosszú hónapokig velünk lesz, és valószínűleg újra és újra visszatér), de egyre több korábbi vagy jelenlegi gócpontból érkeznek hírek a fertőzöttek vagy a halottak számában a növekedés mérséklődéséről vagy az esetszámok csökkenéséről. Egymás után érkeznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés