Előfizetői tartalom

Vége az olajháborúnak, a szaúdiak kibékültek az oroszokkal

Portfolio
Véget ért az olajháború, ugyanis az oroszok feltételesen megegyeztek a szaúdiakkal egy 10 millió hordó/nappal induló, majd fokozatosan csökkenő termelés-visszavágásról. A kartell még további 5 millió hordó/napos olajtermelés-csökkentést vár el a G20 államoktól, mely megbeszélés holnap esedékes. A hírek hatására a Brent a kezdeti 7 százalékot meghaladó emelkedésből 4 százalékos esésbe fordult.

Update 20:36 Végül sikerült Szaúd-Arábiának megállapodásra jutnia Oroszországgal, ezzel úgy tűnik igen hamar véget ért az olajháború. Végül az OPEC+ 10 millió hordó/napos vágásban állapodott meg, mely júliusig 2 hónapon keresztül maradhat érvényben, ezt követően 2020 második felében 8 millió hordó/napra csökkenhet a termelés-visszafogás mértéke, majd 2021 első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés