Előfizetői tartalom

Történelmi pillanat: negatív tartományban az olaj árfolyama

Portfolio
Olyat produkált az amerikai típusú könnyűolaj, a WTI májusi jegyzése a mai kereskedésben, amit még sohasem láttunk az olajpiacon: magyar idő szerint fél kilencre -37 dollárra esett az árfolyam. Egyrészt az átkötések magyarázzák a szürreális jelenséget, másrészt az eltűnőben lévő piaci likviditás, harmadrészt pedig a tárolók vészjósló telítődése. Óriási a túlkínálat a fizikai piacon, a június határidős árfolyam viszont, amely jelenleg jobban tükrözi az olajpiaci várakozásokat, +20 dollár felett mozog.

2020. április 20. 21:20 Megosztás Az energiacégek is a nap nagy vesztesei A szürreális olajpiaci fejleményeket és az olajár-esést az energiacégek árfolyama is megsínyli: az ExxonMobil 5,0%-os, a Chevron 4,6%-os mínuszt mutat jelenleg. Forrás: Portfolio-Teletrader...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés