Cimlap_Dunamenti_MTI0504
Üzlet

A MET jelentős kapacitásokat kötött le a horvát LNG-terminálon

Portfolio
A MET Croatia Energy Trade kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be az LNG Croatia felé 2020. április 22-én, a krki LNG-terminálon történő kapacitáslekötésre hároméves időtartamra, összesen 1,3 milliárd köbméter mennyiségre – ahogy erről már a terminál is hírt adott.

A MET Croatia Energy Trade 2013 óta van jelen a horvát energiapiacon, mint az ország egyik vezető energiakereskedője. A MET Croatia a svájci központú MET Csoport tagja, amely 1700 munkatársat foglalkoztat 15 országban, valamint 22 nemzetközi kereskedési ponton és 26 ország gázpiacán aktív. A 13 éve alapított MET Csoport a kelet-közép-európai régióban és több európai országban, így az olasz és a spanyol piacon is vezető integrált energiavállalat.

A nemzetközi energiapiacok jelentős átalakulásához nagyban hozzájárul a globális LNG-kereskedelem előretörése, és ezt a fejleményt a MET Csoport is üdvözli. A horvátországi projekttel a kelet-közép-európai régió szerepe megnő, és egyre inkább a globális LNG-piac részévé válik. A cseppfolyós földgáz horvátországi importjának elindulásával a MET Csoport összekapcsolhatja az elsősorban csővezetéki gázzal ellátott régiós végfogyasztói piacait és a globális LNG-piacokat.

A MET International, a MET Csoport nemzetközi energiaellátásért és -kereskedelemért felelős vállalata 2016 óta működteti egyre sikeresebb LNG-üzletágát, amely a cégcsoport cseppfolyós földgáz-szállítmányait elsősorban a spanyol és olasz földgázpiacra juttatja el. A Krk szigetén épülő LNG-terminállal új ellátási pont jön létre a kelet-közép-európai régióban, növelve ezzel az ellátási útvonalak és források diverzifikációját, illetve a térség ellátás-biztonságát.

A MET Csoport folyamatosan nyomon követi a cseppfolyós földgáz iránti világpiaci kereslet emelkedését, és ezzel összhangban növeli a szállított LNG mennyiségét. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk az LNG-piacon, két területre van szükség: egyrészt mély szakmai tudással bíró globális LNG-üzletágra, másrészt helyi jelenlétre, a helyi piacokkal való összeköttetésre. A MET Csoport a térségben az egyetlen olyan piaci szereplő, amely mindkettővel bír. A krki LNG-terminálon történő kapacitáslekötéssel újabb fontos lépést teszünk hosszútávú üzleti stratégiai céljaink elérése felé

– mondta Mario Matković, a MET Croatia Energy Trade vezérigazgatója.

Címlapkép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
amazonshutterstocksss
fedusa_shutter
spanyolország shutter
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
olaszzaszlo_velence_shutterstock