Előfizetői tartalom

Az Allianzot is utolérte a koronavírus-válság

Portfolio
Ahogy várható volt, az Allianz nyeresége is nagyot esett a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt az első negyedévben a német biztosítóóriás ma reggelre közzétett gyorsjelentése szerint. A biztosító visszavonta korábbi nyereség-előrejelzését, új tervszámok kiadásával pedig megvárja, amikor már jobban mérhető lesz a pandémia hatása.

A társaság 1,4 milliárd eurós adózás utáni nyereségről számolt be, ami 29%-os csökkenést jelent az egy évvel korábbi 1,97 milliárd euróhoz képest, és összhangban van a biztosító korábbi jelzésével, amely szerint közel 30%-kal eshet az első negyedévben a profitja. A bevételek viszont 5,7%-kal 42,6 milliárd euróra emelkedtek a biztosítónál, elősorban az élet- és egészségbiztosítások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés