Előfizetői tartalom

Félmilliárdot kell még betolni a CIG Pannónia leánycégébe

Portfolio
Az MNB elfogadta a CIG EMABIT biztosító szavatolótőke-helyzetének rendezésére benyújtott helyreállítási tervét. A biztosítónak a jelenlegihez képest további ötszázmillió forintnyi többlettőkét kell biztosítania működéséhez. A tőkemegfelelés helyreállításához – más intézkedések mellett – szükséges kiegészítő szavatolótőke-elem bevonását ugyanakkor a CIG EMABIT kérelmére egy másik határozatában már jóvá is hagyta a jegybank.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma közzétett határozatában jóváhagyta a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (CIG EMABIT) helyreállítási tervét, miután alkalmasnak találta arra, hogy a benne foglalt intézkedések megvalósítása esetében az intézmény szavatolótőke-megfelelése a – korábban meghosszabbított – jogszabályi határidőre, 2020. augusztus 4-ig helyreálljon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés