Előfizetői tartalom

Ez az igazi kihívás: ma még nem létező technológiákkal kellene megmenteni a Földet

Fennáll a veszély, hogy a koronavírus-járvány által okozott egészségügyi veszélyhelyzet és gazdasági válság hatására gyengülhet a tiszta energia technológiák fejlesztését célzó innovációs tevékenység, miközben éppen az erőfeszítések fokozására lenne szükség a klímaváltozás megfékezése érdekében. Amennyiben pedig nem sikerül gyorsítani a kibocsátáscsökkentést lehetővé tevő új megoldások kutatását és fejlesztését, úgy a klímasemlegesség sem lesz elérhető 2050-re - áll a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) új jelentésében (Clear Energy Innovation).

A klímaváltozás elleni intézkedésekre vonatkozó nagy horderejű kormányzati ígéretek és a ma rendelkezésre álló tiszta energia technológiák fejlettségi állapota között erős ellentmondás figyelhető meg az IEA szerint. Ugyanis, bár a jelenleg alkalmazott technológiák ma még jelentősen képesek hozzájárulni az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés