Előfizetői tartalom

Nem dőlhetünk még hátra, rázós lehet a nyár a tőzsdéken - Mit érdemes most venni?

Portfolio
Hatalmas szárnyaláson vannak túl a részvénypiacok a márciusi mélypontok óta, de a Saxo Bank elemzői szerint még mindig tart a medve piac. A gazdaság és a tőzsdei hangulat törékeny és nagy volatilitást hozhat a nyár, ahogy a gyorsjelelentési szezonban fény derül arra, hogy valójában mekkora károkat okozott a koronavírus a vállalatoknak. A jelenlegi környezetben a Saxo Bank stratégái azt javasolják, hogy érdemes az európai részvényeket felülsúlyozni az amerikai piaccal szemben, valamint jó befektetési sztorit látnak a zöld transzformációban és a robotikában, de az arany is jó vétel lehet véleményük szerint.

2020 második negyedéve a gazdaságok újjászületéséről szólt az állami kapitalizmus talaján, amit a támogató monetáris politika és intézmények finanszíroztak, miközben válságot menedzseltek. Mindent feltettek arra, hogy harcoljanak az 1930 óta nem látott mértékű gazdasági visszaesés ellen, amit olyan szintű spekuláció kísért, amire a 2000-es évek eleje, sőt, talán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés