Előfizetői tartalom

Felrobbant a vezetékes internet használata Magyarországon a koronavírus miatt

MTI
Az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ágba sorolt vállalkozások folyó áron 831 milliárd forint árbevételt értek el az első három hónapban, 7,6 százalékkal többet, mint az előző év azonos negyedévében. A legnagyobb súlyt jelentő információtechnológiai és egyéb információs szolgáltatási ágazatok vállalkozásainak együttes árbevétele 11, a távközlési ágazaté 7,2 százalékkal nőtt - ez derült ki a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) a Távközlés, internet, televíziószolgáltatás című, 2020 első negyedévét bemutató, ágazati statisztikai tükörből.

A KSH adatai szerint a szektorban 86 ezren álltak teljes munkaidőben alkalmazásban, 1,6 százalékkal többen, mint az előző év azonos időszakában. A távközlési ágazatban 1,7, az információtechnológiai és egyéb információs szolgáltatási ágazatokban 2,6 százalékkal nőtt a létszám. A 678 ezer forintos bruttó átlagkereset egy év alatt 7,2 százalékkal emelkedett a nemzetgazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés