Előfizetői tartalom

Megütötte a koronavírus a Toyotát, a járvány eltüntette az autógyártó profitját

Portfolio
Alaposan megviselte a koronavírus-járvány a világ legnagyobb autógyártóját, fele annyi járművet adott el a Toyota, mint egy évvel korábban, az árbevétele 40 százalékkal esett, az üzemi eredménye pedig gyakorlatilag lenullázódott. Az év egészében a tavalyihoz képest 13 százalékkal kevesebb autót adhat el a konszern, ha teljesülnek a tervek, az azt jelentené, hogy az elmúlt 9 év leggyengébb értékesítését érné el a cég.

Az április-június időszakban (ez a Toyota 2021-es pénzügyi évének első negyedéve) a konszern az egy évvel korábbi 2,3 milliónál jóval kevesebb, 1,16 millió járművet adott el, itt a visszaesés közel 50 százalék, ezen belül a legfontosabb piacon, Észak-Amerikában 62 százalékos volt a visszaesés. A vállalat árbevétele az egy évvel korábbi 7721 milliárd jenről 40 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés