Előfizetői tartalom

Már a legoptimistább Wall Street-i veterán is túlértékeltnek tartja a részvénypiacokat

Portfolio
Barry Bannister, a Stifel intézményi tőkestratégiai vezetője épp az előtt jósolta meg, hogy a tőzsdék agresszívan visszapattannak, hogy az S&P 500 elérte volt a március 23-i mélypontját. A Wall Street-i veterán azonban pénteken arról számolt, a piacok túl magasra emelkedtek, fűtve a likviditás növekedésétől, és az alacsony reálhozamoktól, amelyek egy rendkívüli bikapiacot eredményeztek a márciusi mélyponttól.

Az emelkedés a P/E ráta szerinti értékeltségben leginkább a technológia-kapcsolt növekedési részvények esetében megfigyelhető – közölte Bannister. A szakember azt is hozzátette, hogy az árfolyammozgások mintája kísértetiesen hasonlít az 1990-es évek végén látott dotkomlufira. Bannister szerint június közepétől kezdve láttunk olyan harmadik negyedéves kockázatokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés