Előfizetői tartalom

Tények és tévhitek a gyorshajtásról - Mit kell tudni a magyar utak ellenőrzéséről?

Portfolio
A nyári időszakban sokan indulnak autóval akár hosszabb, ismeretlen útra, és mivel nem vagyunk gépek, könnyen lehet, hogy olykor a gázon felejtjük a lábunkat, vagy éppen nem a tábla vonalához érve lassítunk az utakon: vagyis gyorsan hajtunk, és esetleg be is mérnek. A gyorshajtás nem játék, emberéletek múlhatnak rajta, de érdemes tisztában lenni azzal, hogyan mérik a sebességet a hazai utakon, mikor mekkora bírság jár, és hogy mennyivel haladunk egyáltalán az autónkkal ténylegesen, ha az órára pillantunk. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Mekkora sebességtúllépést büntetnek és mennyire? Sebességhatár-túllépés miatt kétféle bírságot gyűjthetünk be: közigazgatási illetve helyszíni bírságot. Helyszíni bírságot akár minimális, pár km/h-s sebességhatár-túllépésért is fizethetünk, ez lehet 30 ezer forint alatti összeg is. Ugyanakkor közigazgatási bírságot csak magasabb mértékű sebességtúllépés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés