Előfizetői tartalom

Frekvenciákért indulna a Digi, de nehezített pályát lát maga előtt

MTI
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kedden a honlapján véleményezésre nyilvánossá tette a 900 megahertzes, és az 1800 megahertzes frekvenciasávokban 2022 tavaszán lejáró jogosultságok árverési eljárásának dokumentációtervezetét, előkészítve a frekvenciaárverést. A Digi ma jelezte kifogását: nehezítik a társaság indulását a 900 és az 1500 meghertzes frekvenciaárverésen a tender eljárási szabályai a kedden közzétett tervezet alapján - közölte a Digi az MTI-vel pénteken.

A frekvenciákon három mobilszolgáltató nyújt jelenleg is szolgáltatást. A 900 megahertzes frekvenciasávban összesen 60 megahertzre, az 1800 megahertzes frekvenciasávban pedig összesen 120 megahertzre lehet majd licitálni. Az értékesítés a tervezet véglegesítése után, várhatóan októberben indul, és a tervek szerint 2021 első negyedévében zárulhat. A frekvenciákon jelenleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés