Előfizetői tartalom

Története legsúlyosabb válságát éli át a légiipar - Kibírják a második hullámot?

Portfolio
Nem vitás, hogy a légiközlekedés az egyik legsúlyosabban érintett szektor a koronavírus-járványban. Nagyon bizonytalanok a kilátások, különösen az erőteljesen lesújtó második hullámot látva és miután a szektor már az elmúlt években sem az erős profit-és készpénztermelő-képességéről volt híres, így jó néhány légitársaságnál a túlélés függ attól, hogy meddig húzódik el a járvány és mikor áll helyre a légiközlekedés.

Az általános várakozás az, hogy évekig nem tér vissza a válság előtti szintekre a globális utasforgalom és hatalmas veszteségeket könyvelhetnek el idén a légitársaságok. Megpróbálta számszerűsíteni az ENSZ repülésügyi szervezete a koronavírus-járvány várható hatásait a globális légiközlekedésre. A számításaik szerint: A kapacitások mintegy fele eltűnhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés