Előfizetői tartalom

Rekord összegért árvereztek el egy magyar festményt Varsóban

Portfolio
Magyar festmény-rekord született a varsói Polswiss Art aukciósház árverésén. Bak Imre egy festményéért olyan összeget fizetett ki egy licitáló, ami nemcsak a művész eddigi legmagasabb ára egy munkájáért, de az élő magyar művészek aukciós árai között is vezető helyet vívott ki magának - írja a Papageno.hu kulturális hírportál.

Az 1939-es születésű Bak Imre Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas festő, a Nemzet Művésze, egyetemi tanár, a Széchenyi Művészeti Akadémia tagja az 1960-as évek végén az úgynevezett Iparterv-csoport neoavantgárd képzőművészeinek egyikeként robban be az itthoni – majd egyre inkább a nemzetközi – művészeti köztudatba. Kiállításai, hazai és külföldi közgyűjteményekbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés