Előfizetői tartalom

Hiába lesz vakcina, vissza-vissza fog térni a koronavírus a brit tudományos főtanácsadó szerint

Portfolio
Előbb-utóbb olyan népbetegség lehet a koronavírus által okozott covid-19, mint az évente visszatérő influenza - véli az Egyesült Királyság tudományos főtanácsadója, Patrick Vallance. Hozzáteszi, hogy néhány potenciális vakcina már a klinikai tesztek végső fázisában jár, de szerinte egyik sem fogja felszámolni a vírust.

Az az elképzelés, hogy a covid-19 majd eltűnik, nem helyénvaló, mert a vírus vissza fog térni – állítja a brit tudós, megjegyezve, hogy csak egyetlen olyan emberi betegség volt, amit teljesen sikerült felszámolni az oltásoknak köszönhetően, ez pedig a himlő. Biztosat nem lehet mondani, de nem igazán valószínű, hogy végül lesz egy olyan vakcina, ami teljesen megállítja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés