dax
Üzlet

Ütik a német tőzsdét, szakad Európa legnagyobb tech cége

Portfolio
Nagyot esett a német tőzsde hétfő reggel, miután a nemzetközi részvénypiaci hangulat elromlott az emelkedő koronavírusos esetszámok miatti aggodalmak következtében, emellett Európa legnagyobb tech cégének, az SAP-nak vártnál gyengébb gyorsjelentése is rányomja a bélyegét a hangulatra.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Csúnya eséssel indult a hétfői kereskedés a német tőzsdén, amely elsősorban annak tudható be, hogy a koronavírus terjedése, és a járványhelyzet miatt hozott újabb korlátozó intézkedések következtében alaposan elromlott a nemzetközi részvénypiaci hangulat. Angela Merkel német kancellár hétvégi videóüzenetében kemény üzeneteket fogalmazott meg, hiszen nagyon komoly a járványhelyzet Németországban, a hatékony kontaktkutatás már nem működik, ezért csak a találkozások számának csökkentésével, az otthon maradással lehet laposítani a járványgörbét, és a következő napokban dől el, hogy hogyan lesz egyáltalán a karácsony.

A német tőzsde 2,8 százalékos mínuszban is járt ma a piacnyitás után, jelenleg pedig 2,4 százalékos a DAX esése.

dax

A német tőzsde európai viszonylatban is alulteljesítő.

A DAX leggyengébben teljesítő komponensei között találjuk többek között Európa legnagyobb tech cégét, az SAP-t, amely ma tette közzé legfrissebb számait, amelyet rosszul fogadtak a befektetők. Az SAP árbevétele és adózott eredménye is elmaradt az elemzői várakozásoktól a harmadik negyedévben, és a húzóerőnek számító felhőalapú szolgáltatások szegmens árbevétele is alulmúlta a konszenzust. A menedzsment rontotta az idei évre szóló előrejelzését, miután korábban azt vetítették előre, hogy a gazdaságok újra fognak tudni indulni az év végére, emellett a menedzsment szerint a járvány rosszul fogja érinteni még a jövő év első felét is. Hozzátették, hogy a vírus okozta kereslet visszaesés egy vagy akár két évvel is eltolhatja az SAP árbevétel, felhő alapú árbevétel és működési eredmény céljait.

Az SAP mellett több autóipari részvényt is találunk a leggyengébben teljesítő DAX komponensek között és két légiipari cég részvénye, a Lufthansáé és az MTU Aeroé is ott van a leggyengébben között.

A legjobban teljesítő DAX komponensek között jellemzően egészségügyi részvényeket, gyógyszer gyártókat találunk, amelyek papírjai egyébként a koronavírus-válság alatt alapvetően jól teljesítettek.

Címlapkép: Ralph Orlowski/Bloomberg via Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
mol bubi