GettyImages-1228428340
Üzlet

A dollárba menekülnek a befektetők, nem kell se az arany, se a bitcoin

Portfolio
A mai rossz hangulatban szinte minden jelentősebb európai és amerikai index értéke is esik. Az utóbbi időben azonban úgy tűnik, hogy a befektetők inkább a dollárba menekülnek más hagyományos menedékeszközök helyett, mint amilyen az arany is, melynek árfolyam ugyanúgy esik, mint a részvényeké, bár kisebb mértékben. Emellett szintén esik az ezüst, az olaj és a bitcoin árfolyama is.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Az arany árfolyama háromhetes mélypontra került, miután a mai kereskedésben már 1,3 százalékot gyengült és ezzel az árfolyama unciánként 1880 dollár körül mozog, de idén még 24 százalékkal van feljebb.

gold

Az látszik, hogy a befektetők nem ide menekültek a részvénypiaci esések elől, hanem inkább a dollár felé mozdultak el. Edward Moya, az Oanda piaci elemzője szerint:

A dollár kiütötte az aranyat a nyeregből, amely a további fiskális stimulussal kapcsolatos várakozásokon alapult, és a választások előtti periódus pánik eladásba torkollott.

Másrészt, teszi hozzá az elemző:

A romló koronavírus-járvány miatt az euró szabadesésbe kapcsolt, és a befektetők az erősebb dollárt preferálják, és ezzel párhuzamosan szabadulnak minden ezzel ellentétesen mozgó eszköztől, mint amilyen az arany is.

Az egyértelműen látszik egyébként a dollár indexből, hogy mostanában inkább ehhez nyúltak a befektetők más eszközök helyett, a mai kereskedésben is 0,4 százalékot emelkedett, miközben szinte minden más gyengül.

dxy

Az Oanda elemzője szerint így akár 1850 dollárig is eshet az arany árfolyama unciánként, ha vérszemet kapnak a Wall Street-i befektetők.

Az új koronavírusos esetek száma pedig közben ismét napi 700 ezer felé emelkedett az Egyesült Államokban. Hosszú távon azonban az elemző szerint továbbra is jók a nemesfém kilátásai, mivel:

A pánik eladások után az arany hasznára válik majd, hogy Európában is komoly stimulusok jöhetnek, míg az Egyesült Államokban növekednek a hitelkockázatok.

Az ezüst árfolyama még jobban esett, ma már 3,5 százalékot, míg idén 31,5 százalékos pluszban van. 

silver

A bitcoin hasonlóan esik, 4,2 százalékos mínuszban van, de idén még így is az egyik legjobban teljesítő eszköz, 84,5 százalékos pluszban van. 

bitcoin

(MarketWatch)

Címlapkép: © 2020 SOPA Images

GettyImages-1211246429 (1)
traders
korona_vilag
magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
meddig birna az allam eu penzek nelkul magyar veto orban viktor eu csucs 201126
otp
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
GettyImages-1211246429 (1)