Előfizetői tartalom

5 részvény, amin degeszre keresték magukat idén a shortosok

Portfolio
Ha a márciusi tőzsdei mélypontot nézzük, akkor egyértelműen a longolás tűnhetett a nyerő stratégiának idén, hiszen azokhoz a szintekhez képest óriás ralit produkáltak a részvénypiacok. Viszont emellett azt is láttuk, hogy nem csak nyertesei, de vesztesei is voltak az idei évnek, így nem csak a longosok, de a shortosok, azaz az árfolyam esésére spekulálók is sok pénzt tudtak keresni. Amikor a shortolás kerül szóba, akkor a legnagyobb médiavisszhangot általában azok a részvények kapják, amelyet sokan shortolnak, de az árfolyam mégis ralizik, mint például a Tesla, vagy az Apple. Ennek megfelelően a következő listában szereplő nevek talán sokaknak jelentenek meglepetést, viszont az tagadhatatlan, hogy ezek azok a részvények, amiken degeszre keresték magukat idén a shortosok.

Raytheon Az S3 Partners adatai alapján a Raytheon short állománya átlagosan 1,7 milliárd dollárt tett ki idén, míg a mark-to-market profit 1,2 milliárd dollár volt (tehát ennyit kerestek rajta idén a shortosok). A védelmi cég jól kontrollálta a költségeket, azonban a repülőiparban tapasztalt durva visszaesés miatti csökkenő bevételek aggasztották a befektetőket. A Forbeson...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés