tradeers
Üzlet

Alig tudott szépíteni Amerika a nap végére

Portfolio
A pénteki kereskedést ismét a kockázatkerülő hangulat jellemezte, ezt láttuk ma az ázsiai tőzsdéken is. Bár Európában jelentősebb eséssel indult a nap, a vártnál jobb gazdasági adatok némi optimizmusra adtak okot, így a vezető indexek ezután sikeresen ledolgozták a korábbi mínuszok egy részét. A tengerentúli tőzsdéken is esést látunk pénteken, amelyet részben a március óta tartó emelkedést vezető technológiai cégek gyorsjelentései váltottak ki.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Szépített kicsit a Wall Street

Végül a Dow Jones 160 pontos, 0,6%-os eséssel zárta a pénteki kereskedést, az S&P-500 1,2%-kal, a Nasdaq pedig 2,5%-kal esett vissza csütörtökhöz képest. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nem tud javítani Amerika

Alig mozdul a korábbi visszaesés után a Wall Street, a Dow Jones továbbra is közel 400 pontos, 1,5%-os mínuszban van, de az S&P-500 is 2%-ot bukott, a Nasdaq pedig 3%-kal áll csütörtöki záróértéke alatt. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Jövő héten Magyarországon is felpörög a gyorsjelentési szezon

Jövő héten Európában, azon belül Magyarországon is felpörög a gyorsjelentési szezon, de Amerikából is érkeznek beszámolók. Hazai szempontból a péntek lesz a legizgalmasabb nap, ekkor jelent többek között az OTP, a Mol, és a Richter.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,7 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek a Magyar Telekom kivételével erősödni tudtak, az OTP 0,5 százalékos pluszban zárt, míg a Mol 0,9 százalékkal került feljebb, míg a Richer 1,2 százalékot emelkedett. A magyar tőzsdén a legjobban a Gloster teljesített, melynek árfolyama 9,8 százalékot emelkedett azt követően, hogy a cég ma bejelentett egy akvizíciót. A hazai börzén a leggyengébben a Delta Technologies teljesített, melynek árfolyama 2,6 százalékot esett.

bux

Begyorsult az esés

Az amerikai tőzsdék nyitásától távolodva begyorsult az esés, a Dow 440 pontos, azaz 1,7 százalékos mínuszban van, míg az S&P 500 1,9 százalékot esett, a Nasdaq pedig 2,7 százalékot gyengült. A nagy amerikai tech papírok kifejezetten gyengén szerepelnek ma a tegnapi gyorsjelentéseket követően, a Facebook 6,1 százalékot zuhant, míg az Apple 5,9 százalékkal került lejjebb, az Amazon 4,2 százalékot veszített az értékéből, és bár nem FAANG részvény, de a Twitter is tegnap jelentett, az árfolyam pedig ma 19,5 százalékot szakadt.

dow

Mérsékelt esés Amerikában

Mérsékelt eséssel nyitottak a tengerentúli tőzsdék, Dow 0,1 százalékkal került lejjebb, míg az S&P 500 0,2 százalékot gyengült, a Nasdaq pedig 0,5 százalékot esett. A FAANG részvények kerültek ma a fókuszba, miután közülük több is közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését. Miközben a technológiai óriások javarészt verték a Wall Street várakozásait, a kilátásokkal kapcsolatos sokkal óvatosabb hangnemet ütöttek meg, ami a koronavírus elhúzódó hatásaival kapcsolatos aggodalmakat tükrözheti. A nagy tech papírok közül egyedül az Alphatbet tartózkodik pluszban jelenleg (6,3%), a leggyengébben pedig az Apple teljesít a maga 4,6 százalékos esésével.

dow

Itt vannak a legfontosabb számok arról, hogy mit tett a járvány a tech óriásokkal (2.)

Egyszerre zúdult a befektetőkre csütörtökön, a zárás utáni kereskedésben a legnagyobb technológiai cégek harmadik negyedéves gyorsjelentése, az Alphabet, az Apple, az Amazon, a Facebook és a Twitter is publikálta negyedéves számait. Míg a Google anyavállalata, az Alphabet árfolyama szárnyalt az eredményeket követően, az Apple esett, a Twitter pedig valósággal zuhant. Ezekre a cégekre azért is kiemelten figyelnek a befektetők, mivel idén, a koronavírus-válság közepette a tőzsdei rali elsődleges hajtóerejét jelentették.

Tovább a cikkhez

Esés jöhet a tengerentúlon

Eséssel nyithatnak a tengerentúli tőzsdék, a határidős indexek állása alapján a Dow és az S&P 500 is 0,9 százalékos mínuszban indíthatja a pénteki kereskedést, míg a Nasdaq 1,2 százalékot eshet. Csütörtökön a zárás után jelentettek a technológiai óriáscégek, és bár többségben szolid eredménynövekedésről számoltak be, a jövővel kapcsolatos ködös kilátások elbizonytalanították a befektetőket, az Apple 3,9 százalékos mínuszban várja a nyitást, az Amazon pedig 1,6 százalékot esett a nyitás előtti kereskedésben.

dowhati

Emelkedik a magyar tőzsde

A javuló nemzetközi hangulat mellett emelkedik a magyar tőzsde, a BUX 0,6 százalékkal került feljebb, ezzel pedig az európai élmezőnyben tartózkodik a hazai index. A magyar blue chipek szinte kivétel nélkül emelkednek, egyedül a Magyar Telekom tartózkodik mérsékelt mínuszban.

Dolgozzák le a mínuszokat az indexek

Javult a hangulat az európai tőzsdéken a nyitás után, a BUX a felülteljesítők közé tartozik, a hazai blue chipek a Magyar Telekom kivételével mind pluszban állnak. A nemzetközi hangulatjavulás részben annak köszönhető, hogy a friss GDP adok pozitív meglepetést okoztak Németországban, Franciaországban, és Spanyolországban is, azonban a koronavírus terjedése és a szigorodó korlátozó intézkedések továbbra is árnyékot vetnek a piacra.

A francia kormány lefelé módosította 2020-as növekedési előrejelzését, a héten bejelentett lezárások fényében, így az eurozóna második legnagyobb gazdasága 10 helyett 11 százalékkal zsugorodhat idén, pedig a harmadik negyedévben 18,2 százalékos volt a növekedés az előzetes számok alapján.

A német GDP emellett a várt 5,3 százalék helyett 4,3 százalékkal csökkent, míg az előző negyedévben 11,3 százalékos volt a visszaesés. 

Történelmi mélyponton az Air France-KLM a gyorsjelentés után

Nagyot esett az Air France-KLM árfolyama, miután a cég közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését. Az Air France tavalyi 362 millió eurós adózott eredménye 1,67 milliárd eurós adózott veszteségbe fordult át, míg az működési veszteség 1,05 milliárd eurón alakult. A cég arról is beszámolt, hogy a negyedik negyedévben jelentősen alacsonyabb EBITDA-ra számít a harmadik negyedéves -442 millió euróhoz képest. Emellett az Air France kapacitása 35 százalék alatt lehet a negyedik negyedévben, a KLM kapacitása pedig 45 százalék környékén, valamint hozzátették, hogy a héten bevezetett francia korlátozó intézkedések jelentős ütést fognak mérni az üzleti aktivitásra. Végül a cég közölte azt is, hogy a mindkét légitársaság megegyezett a munkaügyi képviselőkkel a korábban bejelentett újraépítési terveken, amelyek elbocsátásokat is tartalmaznak, és már csak a francia és a holland állam validációjára van szükség.

A mai 3 százalékos eséssel az Air France-KLM árfolyama új történelmi mélypontra zuhant.

airfrance

Folytatódik az esés a tőzsdéken

Ma is folytatódik az esés a tőzsdéken, amelyet a koronavírus terjedése, és az emiatt hozott korlátozó intézkedések váltottak ki. A DAX 1,1 százalékot esett, míg a CAC 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a FTSE 100 0,5 százalékot gyengült. Az olasz tőzsde is lejjebb került 0,8 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 0,4 százalékot esett. Ma az Eurostat közzéteszi az első becslését az EU és az eurózóna gazdasági teljesítményéről, amely hatással lehet a piaci hangulatra.

dax

Lejjebb került a magyar tőzsde

Esik a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 0,2 százalékkal került lejjebb. A blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP 0,7 százalékot gyengült, míg a Richter 0,1 százalékot esett, a Mol 0,3 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom pedig 0,1 százalékot erősödött.

bux

Itt vannak a legfontosabb számok arról, hogy mit tett a járvány a tech óriásokkal

Egyszerre zúdult a befektetőkre csütörtökön, a zárás utáni kereskedésben a legnagyobb technológiai cégek harmadik negyedéves gyorsjelentése, az Alphabet, az Apple, az Amazon, a Facebook és a Twitter is publikálta negyedéves számait. Míg a Google anyavállalata, az Alphabet árfolyama szárnyalt az eredményeket követően, az Apple esett, a Twitter pedig valósággal zuhant. Ezekre a cégekre azért is kiemelten figyelnek a befektetők, mivel idén, a koronavírus-válság közepette a tőzsdei rali elsődleges hajtóerejét jelentették.

Tovább a cikkhez

Csúnya eséssel indulhat a nap a tőzsdéken

  • Emelkedtek csütörtökön a tengerentúli tőzsdék, ami részben a vártánál jobb amerikai GDP adatnak, részben az erős vállalati gyorsjelentéseknek volt köszönhető, az Amazon, és a Facebook is a várakozásoknál magasabb harmadik negyedévi árbevételről számolt be, ami támaszt adott az egész napi emelkedésnek. Eközben a Twitter nem hozta a növekedési elvárásait, ezért nagyot esett. Az Amazon különösen lenyűgözheti a befektetőket, hiszen már most látszik, hogy 2020 a legnyereségesebb év lesz a vállalat számára. A Dow végül 0,5 százalékos emelkedéssel, az S&P 500 1,2 százalékos pluszban, a Nasdaq pedig 1,9 százalékos erősödéssel fejezte be a csütörtöki kereskedést.
  • Az ázsiai piacokra nem ragadt át a tengerentúli tőzsdék jó hangulata, a Nikkei 1,5 százalékot esett, míg a sanghaji börze 1,4 százalékkal került lejjebb, a hongkongi index pedig 1,9 százalékot veszített az értékéből. Ázsia más részein is hasonló volt a kép, a dél-koreai Kospi 2,1 százalékot esett, a szingapúri index pedig 1 százalékot csökkent.
  • Az amerikai határidős indexek esnek ma reggel, a határidős Dow több mint 500 pontos, azaz 2 százalékos mínuszban áll, a határidős DAX 2,1 százalékos esést vetít előre a pénteki piacnyitásra.
  • A KSH adatközlésével indul a pénteki nap, a statisztikai hivatal a keresetek augusztusi számait teszi közzé. Emellett érkezik a német GDP előzetes adata, illetve az Eurostat is közzéteszi az első becslését az EU és az eurózóna gazdasági teljesítményéről, melyben nem lesznek még tagállamokra lebontott adatok.
  • Az olaj árfolyama lejjebb került ma reggel a tegnapi, a decemberi határidős WTI árfolyama 0,5 százalékkal esett, így 36 dollárba kerül egy hordó. Az arany árfolyama ezzel szemben emelkedik, így jelenleg 1869,91 dollárba kerül unciánként.
  • A forint gyengült az euróval szemben és már 368,5 forintba kerül egy euró, míg egy dollárért már 315,5 forintot kell fizetni.

Mára is jut még néhány gyorsjelentés, talán a legizgalmasabb a két olajipari óriás, az ExxonMobil, és a Chevron beszámolója lesz.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Spencer Platt/Getty Images

Tőzsdei összeomlásra számítanak a befektetők - Mutatjuk, ez miért jó hír

A Nobel-díjjas Robert Shiller és kollégái 2001 óta mérik a befektetők tőzsdei összeomlástól való félelmét, és a begyűjtött adatok alapján létrehozták a U.S. Crash Confidence Indexet, amely azt mutatja meg, hogy a piac mennyire tart az összeomlástól. A jelenlegi állás szerint még soha nem tartottak annyira a befektetők egy tőzsdei összeomlástól mint most, de ez valójába nem jelent rosszat, sőt, ez igazából egy kedvező hír, mert az index valójában kontraindikátorként működik.

Tovább a cikkhez
autópálya matrica díj m76
HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
gold
koronavírus orvostanhallgató tesztelés járvány
vásárlás koronavírus idősáv járvány
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844