Előfizetői tartalom

Brutálisan megnőhet a befektetői étvágy a járvány által sújtott részvények iránt az elemzők szerint

Portfolio
Azután, hogy a Pfizer és a BioNTech bejelentette a hét elején, hogy az általuk közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcina 90 százalékos hatékonyságú, a piaci szereplők meglehetősen látványosan reagáltak a fejleményekre. A tőzsdék szinte mindenhol megugrottak, és különösen a koronavírus-járvány által nehezen érintett vállalatok részvényei emelkedtek sokat, mint amilyen az olajipar, a légitársaságok, és más ciklikus cégek. Ezzel párhuzamosan pedig az otthonmaradós részvények értéke esett, mint amilyen a Zoom Video, vagy a Netflix is. Az elemzők között pedig megoszlanak a vélemények, hogy ez a trend vajon folytatódhat-e, vagy csak egy egyszeri eset volt. A Fundstrat elemzői szerint az előbbi a helyzet, és komoly rotáció jöhet az értékalapú és ciklikus részvények irányába.

Hétfőn szinte minden piaci szereplőt meglepett a Pfizer és a BioNTech vakcinás bejelentése, és bár valószínűleg még több hónap mire az oltóanyagok elérhetővé válnak a szélesebb közönség felé is, a piacok szinte azonnal lereagálták az eseményt és elkezdték beárazni azt. Ennek egyik következménye volt, hogy a kisvállalatok és a ciklikus részvények felülteljesítették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés