Előfizetői tartalom

Begyorsult az arany esése, merre tovább?

Portfolio
Egymás után érkeznek a bíztató koronavírus-vakcina hírek a gyógyszergyártóktól, egyre több befektető érzi úgy, hogy látótávolságon belülre érkezett a megoldás a vírushelyzetre. Sokan bújnak elő fedezékükből, hogy az elmúlt hónapok jócskán megütött szektorainak részvényeit vásárolják, egyre inkább felbátorodnak a befektetők. Ez kimondottan rossz hír az arany számára, a sárga nemesfém ugyanis az egyik legjelentősebb menekülőeszköz a tőkepiacokon, az árfolyam mai esésével négy havi mélypontra esett az arany ára. Megnéztük, hogy mi áll az esés mögött, és milyen szintekre érdemes figyelni.

Rali után korrekció Az arany árfolyama egy éveken át tartó oldalazás után 2018 nyarán fordult emelkedő trendbe, a 2018 augusztusi mélypontról idén augusztus elejéig közel 80 százalékot emelkedett az árfolyam. Az emelkedést többek között a koronavírus-járvány miatti bizonytalanság is támogatta idén, de a befektetők nagy része arra is felkészült az arany vásárlásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés