Előfizetői tartalom

Szijjártó: remélhetőleg a horvát LNG-terminál bővítése is felmerül

MTI
|
Portfolio
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint komoly előrelépést jelent Magyarország gázellátásában, hogy elkezd üzemelni Horvátországban Krknél az a terminál, amely cseppfolyósított gázt képes fogadni. Magyarország 2021 január 1-től évente egymilliárd köbméternyi kapacitást kötött le, így jövő évtől először jelenik meg cseppfolyósított gáz a magyar energiaellátásban.

A külügyminiszter felidézte, hogy: az Európai Bizottság 100 millió euróval támogatta a krki LNG-terminál megépítését. Szijjártó Péter úgy fogalmazott: ha a működés tapasztalatai kedvezőek lesznek, akkor remélhetőleg a terminál kapacitásának bővítése is felmerül, és még nagyobb szerepet játszhat a cseppfolyósított gáz a magyar energiaellátásban. Hangsúlyozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés