Előfizetői tartalom

Végh Richárd: az ESG térnyerése lehetőség és veszély is

Portfolio
Tőzsdei kibocsátók számára az ESG térnyerése lehetőség és veszély is. Lehetőség a pozitív megkülönböztetésre, ezáltal több befektető, jobb értékeltség érhető el. De ha alapvető elvárássá válik, akkor, aki nem kezdi el időben, az több befektetőnél teljesen kimaradhat a befektethető univerzumból, ami az értékeltséget is lefelé módosíthatja, mondta el a Portfolio-nak Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, akit a Magyar Közgazdasági Társaság Fenntarthatósági Szakosztálya tegnap újra elnökének választotta.

Tegnapi ülésén a Magyar Közgazdasági Társaság Felelős Vállalatirányítási Szakosztálya, illetve mostantól Fenntarthatósági Szakosztálya, újra elnökének választotta. Pontosan miről szól ez a pozíció? Végh Richárd: A tőzsdéknek fontos katalizátor szerepe van a tőkepiac központi szereplőjeként, a legjobb, követendő gyakorlatok elterjesztésében. Ilyen a tőzsdei cégek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés