Előfizetői tartalom

Kiválóan teljesített a BUX, duplájára nőtt a forgalom

Portfolio
Egészen kiváló teljesítményt produkált a BUX novemberben, több mint 20 százalékot emelkedett az index, amihez erősen hozzájárult a magyar blue chipek jó teljesítménye is, különösen az OTP és a Mol. A forgalom erősen felpörgött, több mint a duplája volt az előző havihoz képest, és április óta a legmagasabb szintet érte el. Ehhez hozzájárult a jó nemzetközi hangulat, amelyet a hatékony koronavírus elleni oltóanyaggal kapcsolatos hírek mozgattak elsősorban. A brókercégek rangsorában is történtek változások, az Erste bonyolította a legnagyobb forgalmat novemberben, míg a Concorde volt a második, és a Wood visszacsúszott a harmadik helyre.

A koronavírus-járvány második hullámának súlyosbodása ellenére a tőzsdék kifejezetten jól teljesítettek novemberben a hatékony oltóanyaggal kapcsolatos hírek miatt, a Dow Jones 7 százalékot, az S&P 500 6,5 százalékot, míg a DAX 10 százalékot emelkedett az elmúlt hónap folyamán. A jó hangulatban megélénkült a kereskedés a BÉT-en, hiszen novemberben a duplikált forgalom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés