Előfizetői tartalom

Története legnagyobb leírását hajtja végre az Exxon

Portfolio
Történetének legnagyobb értékcsökkenési leírását jelentette be az Exxon, amelynek mértéke elérheti akár a 20 milliárd dollárt is. Emellett pedig további megszorításokat vezet be a cég a jövő évi tőkeberuházásai kapcsán, amelynek a költségkerete így a legalacsonyabb lesz az elmúlt másfél évtizedben. Ez jól mutatja, hogy milyen nehézségekkel néznek szembe továbbra is az olajipari vállalatok a koronavírus-járvány következtében.

Ezek a döntések azt mutatják, hogy az olajóriás továbbra is szenved a koronavírus-járvány következményeitől, illetve a korábbi, utólag már rossznak tűnő döntések miatt. A mostani tőkeberuházásokat illető költségcsökkentések célja, hogy megvédjék a részvényesek felé kifizetett éves szinten 15 milliárd dolláros osztalékokat, amit sokan fenntarthatatlannak vélnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés