Előfizetői tartalom

A mobilunkon is tárolhatjuk hamarosan a jótállási jegyeket

Portfolio
A szavatosság-jótállási szabályozás átfogó módosításának részeként 2021-től a papír alapú mellett bevezetik az elektronikus jótállási jegyet. Ha a tartalma mindenben megfelel a kapcsolódó előírásoknak, akár egy telefonra vagy mobilalkalmazásba letölthető e-számlával is intézhetjük majd a meghibásodott termékek javíttatását - hívta fel a figyelmet az Információs és Technológiai Minisztérium.

A jótállási jegy nélkülözhetetlen a fogyasztói panaszok intézéséhez, a jelenleg kizárólag papír alapú dokumentumot vásárláskor kapjuk kézhez. A kapcsolódó szabályozás teljes megújításával januártól a termék eladója elektronikus úton is átadhatja a jótállási jegyet. Az e-jótállási jegy e-mailben, letölthető dokumentumként, applikáción keresztül vagy akár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés