Előfizetői tartalom

Médiacéget vesz a legnagyobb lengyel olajtársaság

Portfolio
A PKN Orlen, lengyel állami tulajdonban lévő olajcég átveszi a Polska Press nevű kiadót – közölte Daniel Obajtek, az Orlen csoport elnöke. A tranzakciónak köszönhetően a PKN 17,5 millió felhasználóhoz szerez elérést, akik azokat az oldalakat használják, amelyek a Polska Presshez tartoznak. Ez lehetővé teszi az értékesítés támogatását és a fejlett adatmenedzsmenthez kapcsolódó eszközök fejlesztését, amelyek kulcsfontosságúak a kiskereskedelmi hálózat tervezett fejlesztése szempontjából, hangsúlyozta az Orlen Csoport elnöke.

A tranzakcióra elsősorban azért kerül sor, mert a lengyel állam szerint az nem normális, hogy egyrészt a sajtó lényegében egy darab vállalat kezében van, másrészt, hogy az a vállalat német. A Polska Press a német Verlagsgruppe Passau (VGP) kezében van, amely egy német médiacég, amely Németországban és Lengyelországban van jelen. Ez a helyzet nincs összhangban az európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés