Előfizetői tartalom

Itt az év legnagyobb amerikai tőzsdére lépése, mindent letarol az Airbnb

Portfolio
A várakozások szerint ma debütál a tőzsdén a lakásbérléssel és turisztikai élményekkel foglalkozó Airbnb, a részvényekkel a Nasdaqon lehet majd kereskedni. A kibocsátásra kerülő papírok ára folyamatosan emelkedett az elmúlt hetekben, a mostani árazás mellett közel 50 milliárd dolláros értékkel lép tőzsdére a vállalat, amellyel így a legnagyobb amerikai IPO idén. Az Airbnb árbevétele bár folyamatosan nő, ugyanakkor nyereséges éve még nem volt a cégnek, és van több kockázat is az üzletmenettel kapcsolatban, mint a szabályozások. Kétségtelen ugyanakkor, hogy óriási változáson ment át az Airbnb a 2008-as szerény kezdetek óta.

Mit kell tudni az Airbnb-ről? A minden valószínűséggel a legtöbbek által már ismert Airbnb-t még 2008-ban alapította három amerikai fiatal, köztük a jelenlegi CEO, Brian Chesky, aki ekkor még csak 27 éves volt. A vállalkozás alapötlete az volt, hogy könnyebbé és olcsóbbá tegyék a szálláskeresést utazók és turisták számára, ekkor még csak San Franciscoban. A szerény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés