Előfizetői tartalom

Megütötte a piacokat Von der Leyen üzenete

Portfolio
Nagyon komoly lefordulás zajlik Európa börzéin, miután Ursula von der Leyen közölte, hogy az Európai Unióból idén kilépett Egyesült Királysággal megkötni kívánt kereskedelmi megállapodás elmaradásának nagyobb a valószínűsége, mint a létrejöttének. A hír hatására lejtmenetbe kapcsoltak a tőzsdék, több ország börzéje is 2 százalék körüli esést mutat.

Felemásan indult a hangulat Európa börzéin: a magyar piacon kifejezetten jól indult a kereskedés, a késődélutáni órákig Európa azonban nem igazán találta az irányt - aztán jött az Európai Bizottság elnöke, és üzenetével bedöntötte a piacokat. Ursula von der Leyen kijelentette, hogy az Egyesült Királysággal megkötni kívánt kereskedelmi a megállapodás kilátásai rosszak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés