Előfizetői tartalom

Vegyes zárás a tengerentúli tőzsdéken

Portfolio
Az ázsiai tőzsdék ma felemásan teljesítettek, a hangulatot az amerikai gazdasági mentőcsomag késlekedése árnyalta be. A tegnapi 1,1 százalékos emelkedést követően ma is jó hangulatban indult a kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX több, mint 0,6 százalékos pluszt mutatott a reggeli órákban, Európában a koradélutáni órákra azonban egyre több ország börzéje került lejtmenetbe. Az EU csúcs találkozója utáni sajtótájékoztatója során Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kijelentette, hogy az Egyesült Királysággal megkötni kívánt kereskedelmi megállapodás elmaradásának nagyobb a valószínűsége, mint a létrejöttének - erre a kijelentésre komoly lejtmenetbe kapcsoltak a börzék, több ország esetében is 2 százalék körüli volt a mínusz a kijelentést követően, a magyar börze is lefordult. A késődélutáni órákra valamelyest enyhült az eladói nyomás, a legtöbb börze azonban így is komoly visszaesést könyvelhet el ma.  Eséssel nyitották a kereskedést a tengerentúli börzék is, a borongós hangulatot többek között a késlekedő gazdaságélénkítő stimulus határozta meg a kereskedés végéig.

2020. december 11. 22:03 Megosztás Maradt enyhe pluszban Dow A kereskedés végén is maradt enyhe pluszban a Dow Jones, de az S&P 500 és a Nasdaq mínuszban fejezte be a hetet. Bár a szenátus a rövid távon megoldotta a költségvetés működését, a befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés