Előfizetői tartalom

Árindexet vezet be az MNB a kötelező biztosításokra

Portfolio
Kfgb-árindexet vezet be a jövő év első hónapjaiban a Magyar Nemzeti Bank a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások díjalakulásának mérésére – közölte az MNB felügyeleti alelnöke. Négy biztosító minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás (MFO) és öt bank minősített fogyasztóbarát személyi hitele (MSZH) van jelenleg a felügyeletnél elbírálás alatt.

Kandrács Csaba a Világgazdaságnak adott interjújában elmondta: a központi kgfb tételes adatbázis (KKTA) 10 évre visszamenőleg mutatja a hazai kgfb-piac adatait, ezekre alapozva vezetnék be az új árindexet az MNB régóta alkalmazott lakásárindexének mintájára, 2021 lesz ezáltal az „igazság éve”, amikor végre mindenki megláthatja, hogy valójában hogyan változik a díjszint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés