Előfizetői tartalom

Hollywoodba illő befektetési sztorik és egy kaotikus nap története: Ilyen volt, amikor negatív lett az olaj ára (TOP10 sztori - 10.)

Áprilisban olyan esemény történt, amire még valószínűleg évekig, ha nem évtizedekig fognak emlékezni a befektetők, egy rövid időre negatívvá vált az olaj ára. Ez nem csak egy ritka esemény volt, hanem olyasmi, ami azelőtt még soha nem fordult elő az olaj történelmében, így valószínűleg tankönyvi példa is lehet arra, hogy a tőzsdéken valóban bármi előfordulhat. Egyeseknek ez volt élete napja és olyan nyereséget értek el pár óra alatt, amiről a legtöbben csak álmodoznak, de olyanok is voltak, akik elveszítették a vagyonukat. Az olajra mindig is jellemzőek voltak a drámai kilengések, de a negatív olajár eddig nem volt benne a pakliban. Érdemes sorra venni, hogy mi is vezetett ehhez a drámai naphoz és mi történt a kereskedés alatt, hiszen valóban történelmi eseményről van szó. Bemutatunk egy sikertörténetet és egy horrorsztorit, mindkettő megfilmesítésért kiált, végül levonjuk a tanulságokat.

Mindig is jellemzőek voltak a nagy kilengések Az olaj árfolyamára a múltban is jellemzőek voltak a heves ármozgások és kilengések. Minden valószínűséggel kevesebben emlékeznek rá, de például az 1970-es évek végén és 1980 elején már jártak 100 dollár felett az olajárak (mai árakkal számolva), amire azelőtt sohasem volt még precedens. Aztán innen meredeken leesett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés