bika
Üzlet

Széttépik ma a magyar tőzsde sztárpapírjait

Portfolio
Alapvetően jó a hangulat a nemzetközi részvénypiacokon, amivel a magyar tőzsde is menni tud ma, azonban a hazai piacon néhány kispapír jelentősen felülteljesítő a BUX indexhez képest. A felülteljesítés elsősorban egyedi vállalati sztorikkal magyarázható, hiszen az elmúlt időszakban több jelentős bejelentés is érkezett a magyar a cégektől.

Masterplast

A magyar tőzsde idén legjobban teljesítő papírja, a Masterplast ma ismét új történelmi csúcsra tudott emelkedni, ami részben annak tudható be, hogy komoly várakozásokkal kezdi a 2021-es évet a cég. A Portfolio-nak adott interjú során Tibor Dávid elmondta, hogy a társaság több vasat is tart a tűzben, amiről a jövő év elején ígér tájékoztatást a cégvezér. Az elnök többek között arról is beszélt, hogy a Masterplast teljes egészségipari jelenléte elérheti az évtized végére az építőipar szintjét, a részvényárfolyam idei szárnyalását kommentálva pedig hozzátette, hogy a jövő év végére a 3000 forintos árfolyam is cél lehet. A Masterplast ma is a magyar tőzsde egyik legjobban teljesítő tagja, a részvény közel 10 százalékos a pluszban is járt, ahonnan jött egy visszahúzás, és jelenleg 5,2 százalékos az erősödés, idén pedig már több mint 175 százalékot ralizott a részvény.

mplast

Masterplast árfolyama idén leginkább csak oldalazott egészen november közepéig, amikor is beindult az őrült rali és bő másfél hónap alatt közel 150 százalékot ralizott az árfolyam. A Masterplast grafikonján nem könnyű kapaszkodókat találni, az egyértelműen látszik, hogy minden fontosabb időtávon túlvett a részvény, havi charton 91,6 ponton áll az RSI, de napin is közel 80-as az indikátor értéke, tehát érik már a korrekció. Amire érdemes lehet figyelni, az az 1900 forintos szint, amelynek közelében található a november-decemberi emelkedésre húzott Fibonacci 23,6 százalékos szintje.

masttech

Waberer's

Tovább ralizik ma a Waberer’s is, pedig már így is elképesztő hét áll a részvény mögött, hiszen valósággal kilőtt az árfolyam a múlt hétfői zárás óta. A kedden érkezett bejelentés alapján a vállalatban új tulajdonosok jelentek meg, köztük a korábbi nagytulajdonos, Wáberer György is, a befektetők pedig azonnal elkezdték árazni, hogy az új tulajdonosok szakértelmével, tapasztalatával, kapcsolatrendszerével hova futhat ki a Waberer's-sztori. Ennek apropóján egy hét leforgása alatt több mint 45 százalékot ralizott a papír, amivel idén a 3. legjobban teljesítő részvény a magyar tőzsdén a maga 62,5 százalékos emelkedésével. A Waberer’s árfolyama ma 7,9 százalékkal került feljebb.

waberers

A Waberer’s árfolyama a márciusi mélypont óta emelkedő trendben haladt, majd a rali decemberben gyorsult be igazán, hiszen ebben a hónapban 54 százalékkal került feljebb az árfolyam. Rövidtávon jelentősen túlvett a Waberer’s, az RSI már egészen extrém, 85-ös értéket is felvett, tehát benne van a pakliban egy visszahúzás, ebben az esetben a 1550 forint körüli zónát lehet érdemes figyelni, amely korábban többször szolgált támaszként és ellenállásként is.

wabertech

Opus

A magyar tőzsde ma eddig legjobban teljesítő részvénye az Opus, melynek árfolyama több mint 10 százalékos pluszba ugrott azt a tegnapi, piaczárás utáni bejelentést követően, hogy az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. megvásárlására készül a cég. A tőzsdei társaság ugyanis hétfői hivatalos közleményében jelentette be, hogy december 23-án kötelező érvényű ajánlatot tett a Titász megvásárlására. A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, 2021. harmadik negyedévben zárulhat. Az Opus árfolyama a mai 10 százalékos ralit követően is 10,6 százalékos mínuszban van idén.

opus

Az Opus árfolyama márciusi-áprilisi felpattanást követően csökkenő trendben haladt, majd novemberben érkezett a fordulat, és 2 hónap alatt közel 50 százalékot ralizott a részvény. Bár RSI alapján havi és heti charton is távol van a túlvettségtől a részvény, a napi grafikonon már 75,5-ös értéket vett fel az indikátor értéke, az ilyen szintekről pedig már korábban is érkezett a visszahúzás, így érdemes lehet 282-287 forint közötti zónára figyelni, amelybe a júniusi lokális csúcs, a mai nyitás után a grafikonon marad rés, és a november-decemberi emelkedésre húzott Fibonacci 23,6 szintje is esik.

opustech

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

joe biden telefon
joe biden usa
GettyImages-1206147315
koronavírus 3D dimenzió
putyintelefon
pfizervakcina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
GettyImages-1206147315